Komentář vedoucího a trenéra mužské složky Jaroslava Němce

V sobotu, oba naše mužské týmy, A-tým a B-tým, odehrály vzájemný souboj na Želvě.

A-tým má v letošní sezoně jasný cíl, a to postoupit do Jihomoravské ligy. Doposud měl odehrané 2 zápasy. Na prvním turnaji porazil Mikulov 4:2 a nováčka z Pohořelic 6:3.
B-tým měl odehrané 4 zápasy, ve kterých zaznamenal tři výhry a jednu porážku, obzvlášť výhra nad Břeclaví 4:2 se počítá.
Super start do nové sezóny od obou týmu.

A teď k sobotnímu turnaji. První šel do boje A-tým proti Břeclavi. Asi náš největší konkurent v boji
o postup. Zápas byl hodně bojovný a z naší strany hodně nervózní. První půlka zápasů patřila Břeclavi, hlavně kvůli našim laciným ztrátám na půlce hřiště, kdy jsme nabízeli soupeřům spoustu protiútoků. Naštěstí nás podržel výborný gólman a soupeř gólově neuskočil. V druhé půlce jsme zlepšili pohyb i kombinaci, ale soupeř dobře bránil a do moc šancí jsme se nedostávali. Důležité bylo, že z těch pár šancí, které jsme si vytvořili, jsme dokázali skórovat. Byla z toho nakonec důležitá výhra 6:4
V souboji u mantinelu, se nám bohužel pro druhý zápas zranil Laďa Jordán.


B-tým v prvním zápase nastoupil proti Šitbořicím. I tady byl náš nejlepší hráč gólman. Spousta zbytečných ztrát, nepřesná rozehrávka, v útoku se nedařilo podržet míček na hokejkách a šancí bylo hodně málo. Soupeř chodil do otevřené obrany a náš gólman měl plné ruce práce. Po dvou třetinách skóre 1:3 bylo ještě přijatelné.
Ve 3. třetině se kluci zvedli a soupeře párkrát pěkně zatlačili. Hrál se otevřený florbal a šance byly na obou stranách. Škoda jen, že když se podařilo snížit tak přišla chyba a inkasovaný gól nás znovu trochu srazil. Konec zápasů 3:6.

A jak se říká to nejlepší na konec!
Náš vzájemný zápas.
Vstup do zápasu patřil jednoznačně béčku. Výborně napadali a to jim přineslo hodně šancí a střel, ale žádná se gólově neujala. Áčko nemohlo dlouho chytit tempo hry. Ale jak to ve florbale bývá 5 dobrých příležitostí Béčko nevyužilo a Áčko z prvního protiútoků trestalo. Tlak béčka opadl a po 1. třetině to bylo 3:0.
Áčko pak kontrolovalo hru a hodně šancí překombinovalo. Rozhodně hráči Béčka nedali svou kůži lacino a někdy tam byl nějaký ten sekanec nebo tvrdší srážka, ale tomu se asi nedalo zabránit 😀
Konečný výsledek 7:1
Divákům co přišli na tento zápas moc děkujeme. Takové ovace jaké byly po gólu béčka, jsem ještě z tribuny neslyšel 😉

A-tým se dělí o čelo tabulky s 12 body s Břeclaví a Šitbořicemi. Náš tým má ale dva zápasy k dobru.

Tímto zveme fanoušky na další kolo, které se odehraje znovu na Želvě 9. 11. 2019, kde A-tým čekají Ratíškovice a Brankovice.
B-tým zajíždí do Slavkova.

Vedoucí A-týmu
Jaroslav Němec